Jaaroverzicht RI

29 dec Jaaroverzicht RI

Met het einde van het jaar in zicht is dit hét moment voor reflectie. De coaches en atleten van Running Improvement kunnen terugkijken op een mooi jaar. Het nieuwe jaar belooft ook veel goeds, maar daarover later meer.

Want voor we ons klaar maken voor een schitterend programma voor 2016, blikken we eerst terug op de gelopen wedstrijden, de doelen en behaalde PR’s in 2015.

In januari 2015 bestond running-improvement uit 5 atleten. Alle atleten namen deel aan de halve marathon van Maassluis. Het was niet het meest inspirerende parcours, en het weer was al even grijs en saai, maar dat belemmerde niet dat alle atleten hun PR verbeterden.

De daarop volgende marathontrainingen wierpen ook hun vruchten af, want in maart en april werden tijdens de trainingen ook nog eens 9 PR’s verpulverd. De marathon’s van Boston en Antwerpen in april verliepen uitermate succesvol. Alle atleten liepen een PR op de hele marathon.

11751885_761883527270612_3093841154712621254_n

In juli 2015 was het tijd voor een uitdaging van een heel andere orde, de Xtrails in Houffalize, België. Dat betekende dat in 1 weekend maar liefst 4 trailwedstrijden werden gelopen.

In september zochten de atleten het wat dichter bij huis en deden 7 atleten mee aan de BridgetoBridgeloop in Arnhem. De doelen waren scherp gesteld voor de 10 Engelse Mijl. Maar het resultaat was dat 6 van de 7 deelnemende atleten een PR liepen. Tijdens de daarop volgende Posbankloop in Velp deden 5 atleten mee aan de 15 km. Op een prachtig maar zwaar parcours werden 3 PR’s gebroken.

In oktober werd hardlopen plotseling een ‘teamsport’ en deden 8 atleten mee aan de Lingezegenloop. Een estafetteloop van 5 km. Hoewel er niet specifiek op de korte afstand was getraind, lukte het 5 atleten om hier hun PR te verbeteren. Daarnaast behaalde het mixed-team van Running Improvement de eerste plaats.

Tijdens de Zevenheuvelenloop in november 2015 stond er een stevige wind en waren de omstandigheden alles behalve ideaal. Desalniettemin scherpte 5 atleten hun PR op de 15 km aan.

De laatste uitdaging van 2015 vond plaats in de thuishaven van Running Improvement. Door velen de zwaarste halve marathon van Nederland genoemd: de Derderkerstdagloop in Arnhem. Sinds de start is het aantal Running Improvement atleten bijna verdrievoudigd. Hier gingen 12 van in totaal 15 atleten van start.

Al met al was 2015 een succesvol jaar voor Running Improvement. En na deze terugblik is het tijd om vooruit te kijken. Het aantal atleten van Running Improvement is gegroeid en dat betekent dat er naast de dinsdagavondtraining een extra trainingsavond op woensdag bij komt. Maar er zijn meer positieve veranderingen en prachtige doelen voor 2016. Meer informatie hierover volgt volgende week in een nieuwsbericht/blog.

Statistieken 1 jaar Running Improvement

statistieke ri JPEG
Running Improvement
Kees Adema (coach)
Chris Hemstede (coach)
Erlinde (blogger en atleet)

Kees Adema
kees-adema@hotmail.com
No Comments

Post A Comment