09 okt RI op weg naar Chamonix

Dit jaar zijn de atleten van Running Improvement mooie uitdagingen aangegaan, zoals de marathon van Antwerpen en de Xtrails in Houffalize. Maar in 2016 volgt een ultiem avontuur. De atleten zullen aan de start staan van één van de mooiste races ter wereld, de Marathon du Mont Blanc.

Zevenheuvenloop 

Maar first things first, want voor het zover is staan er nog veel andere mooie wedstrijden op de agenda. Allereerst doen de atleten mee aan de Zevenheuvelenloop op 15 november 2015 in Nijmegen. De meeste atleten hebben hun PR in 2014 al flink aangescherpt. De insteek is om dit jaar opnieuw de PR’s op de 15 km te verbeteren. 

Training

De komende trainingperiode zal de focus liggen op snelheidswerk. Naast de looptrainingen is er ook ruime aandacht voor krachttraining. Krachttraining is onmisbaar voor het verbeteren van de prestaties van de atleten. Bovendien is krachttraining essentieel als het gaat om het voorkomen van blessures. 

Supercompensatie

Hetzelfde geldt voor het nemen van voldoende rust. Het lichaam moet immers voldoende de kans krijgen om te herstellen. Daarbij komt het begrip ‘supercompensatie’ om de hoek kijken. Simpel gezegd komt supercompensatie erop neer dat een lichaam na een training niet alleen herstelt (compenseert), maar daarnaast een beter niveau aanneemt om een volgende trainingsprikkel aan te kunnen (super compenseert). Om dit effect te bereiken hebben de coaches Kees en Chris in het schema tussendoor voldoende rustdagen en relatief rustige trainingsweken opgenomen.

SONY DSC

Halve marathon

Nadat de Zevenheuvelenloop hopelijk succesvol voor de atleten is verlopen, zullen ze daarna toewerken naar een halve marathon. De Derdekerstdagloop is een mooie en uitdagende wedstrijd in Arnhem. Op ‘Derde Kerstdag’ zullen de atleten daar dan ook vertegenwoordigd zijn en de 21 km lopen. Tevens gaan de atleten de halve marathon van Egmond lopen. Geen PR dit keer maar genieten is het devies voor deze wedstrijd. Het is toch een van de mooie affiches op halve marathon gebied. Mocht het echter zo zijn dat de Derde Kerstdagloop geen doorgang kan vinden (net zoals afgelopen jaar) dan wordt Egmond wel gelopen op wedstrijdniveau.

Marathon (op de weg)

De eerste maanden van 2016 staan vervolgens in het teken van het trainen van een marathon. Want in april 2016 gaan de atleten meedoen aan een marathon op de weg. De afgelopen week is democratisch beslist welke marathon dit wordt. Er stonden heel wat buitenlandse marathons in het voorkeurslijstje, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op een marathon op Hollandse bodem. De marathon van Rotterdam. Vaststaat dat de atleten vastberaden zijn om hun PR op de marathon te verbeteren.

Marathon du Mont Blanc (trail)

Medio 2016 is het tijd voor een buitengewoon en indrukwekkend hardloopavontuur, de Marathon du Mont Blanc. Volgens velen de ultieme trailuitdaging met een verbluffend mooi parcours. Net als de marathon is de afstand 42 km, maar de grootse uitdaging zijn de hoogtemeters: 2730m D+. Dat de atleten aan deze race mee konden doen was verre van zeker. De inschrijving moest begin september plaatsvinden en deelname kon slechts op basis van loting. Het lot was Running Improvement goed gezind, want onze groep behoorde tot de uitverkorenen die op 26 juni 2016 in Chamonix aan de start staan. Op deze blog zullen we uiteraard uitgebreid verslag doen van de voorbereidingen.

Interesse?

Als je interesse hebt in het verbeteren van je PR op de Zevenheuvelenloop of op de (halve) marathon neem dan contact op met Kees voor meer informatie. Je bent van harte welkom om aan te sluiten en mee te doen aan het hele programma, maar wil je slechts een korte periode voor een specifiek doel meetrainen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Running Improvement
Kees Adema (coach)
Chris Hemstede (coach)
Erlinde (blogger en atleet)

Kees Adema
kees-adema@hotmail.com
No Comments

Post A Comment