Running Improvement in 2016

03 jan Running Improvement in 2016

Het jaar 2015 zit erop en we beginnen we aan een nieuw jaar vol mogelijkheden en uitdagingen. Het aantal atleten van Running Improvement is inmiddels gegroeid naar 15 atleten. Om de visie van Running Improvement te kunnen blijven waarborgen zal de groep van atleten worden opgesplitst. Dat betekent dat er naast de dinsdag- en zaterdagtrainingen, twee trainingsdagen bijkomen: op woensdag en zondag.

Individuele doelen

Bij de indeling van de groepen is rekening gehouden met de individuele voorkeur voor trainingsdag van de atleten, maar de individuele doelen van de atleten hebben de overhand gekregen. Het grootste deel van de groep atleten traint voor de marathon van Rotterdam in april en daarop volgend de Marathon du Mont Blanc in juni. De rest van de atleten hebben andere persoonlijke doelen, zoals het lopen van een snelle 10 km, een triatlon of de voorbereiding voor het WK Obstacle Running.

Groepsindeling

Dat wil zeggen er op dit moment 10 personen in de dinsdag/zaterdag groep blijven trainen. Daarnaast zullen 4-6 personen in de woensdag/zondag groep gaan trainen. Overigens zullen de zondagtrainingen pas van start gaan wanneer de groep is gegroeid naar 18 atleten. Tot die tijd zullen alle atleten gezamenlijk op zaterdag trainen. In een schema ziet dit er als volgt uit.

statistieken ri 2016
Tempoleiders

Elke groep heeft een zogenaamde “tempo leider”. Op het moment dat coaches Kees of Chris niet in de buurt zijn, dan zal de tempo leider verantwoordelijkheid nemen voor de snelheid van het groepje. Daarmee is het ook de bedoeling dat de andere groepsleden zich houden aan de snelheid en coaching van de tempo leider.

Untitled design-9

(Trainings)wedstrijden

Een nieuw jaar is niet compleet zonder nieuwe doelen. Zoals gezegd zullen de Marathon van Rotterdam en de Marathon du Mont Blanc belangrijke uitdagingen voor 2016 vormen. In aanloop naar deze marathons zullen de atleten deelnemen aan de volgende (trainings)wedstrijden:

1. Midwinter Marathon Apeldoorn, 7 februari 2016;

2. Groet uit Schoorl, 14 februari 2016;

3. Achtkastelenloop Vorden, 6 maart 2016;

4. Stevensloop Nijmegen, 13 maart 2016

5. Marathon Rotterdam (of Parijs) april 2016

6. Marathon du Mont Blanc, Chamonix, Frankrijk, 28 juni 2016.

Kledingpakketten

Binnenkort zullen de kledingpakketten voor de atleten van Running Improvement klaar zijn. Dankzij partners Runnersworld Arnhem en Fysio Donders ontvangt iedere atleet een pakket met een tweetal shirts, een longsleeve, twee jasjes, een tight, een korte broek en een trainingsbroek. 

Nieuwe partners

Ten slotte heeft Running Improvement er ook twee nieuwe partners bijgekregen. De dames van Run-way Girls verzorgen de sociale media, de nieuwsberichten, blogs en agenda van Running Improvement. Daarnaast is Sportmassage026 een nieuwe partner. Eva Bartmentloo zal de atleten maandelijks onder handen nemen. Vermindering van spierpijn na het sporten, beter herstel, oplossen van verklevingen (knopen in de spieren) voorkomen van blessures zijn belangrijke voordelen van het regelmatig ondergaan van een sportmassage. 

Kortom, een flink aantal mooie ontwikkelingen voor Running Improvement. Heb jij ook een bijzonder doel voor 2016 op hardloopgebied? En ben je benieuwd wat Running Improvement voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Kees via info@running-improvement.nl. 

 

Kees Adema
kees-adema@hotmail.com
No Comments

Post A Comment