Van Apeldoorn naar Arnhem 34 KM Trail

28 feb Van Apeldoorn naar Arnhem 34 KM Trail

Zaterdag stond de langste duurloop uit het marathonschema op het programma. Een trail van 34 km. Uitslapen was zaterdag geen optie want om 6:40 uur moesten we aanwezig zijn bij Fysio Donders. Om 6:57 vertrok de trein vanaf station Velperpoort. Eerst richting Zutphen en daarna verder naar Apeldoorn. Vanaf station Apeldoorn zouden we teruglopen naar Arnhem.

Het vertrek vanaf station Arnhem verliep niet geheel vlekkeloos. Susan en Gertjan bleken nog op het perron te staan, terwijl de rest van de Running Improvement atleten in de vertrekkende trein zaten richting Zutphen. Gelukkig was de man van Susan zo attent om Gertjan en Susan naar Apeldoorn te brengen, zodat we toch gezamenlijk om 8:15 uur van start konden gaan. Waarvoor hartelijk dank, Marko!

selfie apeldoorn

De route was door coach Kees op Strava gemaakt en was voornamelijk off-road, al begonnen we de eerste kilometers wel op het asfalt. De bedoeling van de trail was om een relatief langzaam te lopen. Het ging in dit geval om de afstand en tijdsduur en -niet geheel onbelangrijk- de gezelligheid.

Hoewel de meesten atleten in training zijn voor de marathon van Rotterdam, zijn er ook een aantal atleten bij die andere doelen hebben. Anne-Hester, die een snelle 10 km wil lopen en Atse, die in training is voor de triatlon, liepen beide een deel van de route. Zij wisselden elkaar af op de fiets. Ook Rogier ging mee op de mountainbike, in verband met een blessure. Hij zorgde onderweg voor de verzorging (eten en drinken) en deed daarnaast zijn werk als cameraman.

Martijn, Jan en Iwan hadden de route in hun horloge gezet en navigeerden ons door het mooie landschap. De kleine 200 meter die we verkeerd liepen, mag geen naam hebben. Ze hebben hun taak uitstekend uitgevoerd.

loenen 1

Tijdens de start in Apeldoorn was het rond het vriespunt, maar eenmaal onderweg kregen de lopers het al snel warmer. Het waren perfecte condities voor een trailrun: de zon scheen uitbundig. En dat maakte de uitzichten fenomenaal. De kilometers vlogen voorbij en voordat we het wisten was de bekende brandtoren op het Rozendaalsche Veld al in zicht. 

Vanaf daar was het nog een kleine 10 kilometer richting ons eindpunt Fysio Donders. De allerlaatste kilometers op de Velperweg liepen de dames voorop om het tempo te bepalen. Rogier liep ook de laatste meters mee en toen er bij iedereen 34 kilometers op Suunto, de Garmin of de Polars stond, was het tijd voor een high-five. We hadden het volbracht, deze lange en mooie duurloop! 

Omdat Gertjan de vorige dag de respectabele leeftijd van 50 jaar had bereikt, trakteerde hij iedereen op koffie en een enorm stuk taart bij cafe Metropole. De perfecte manier om deze geweldige ochtend af te sluiten. 

Kees Adema
kees-adema@hotmail.com
No Comments

Post A Comment