Coaches

Kees

Eigenaar

Oprichter van RI en verantwoordelijk voor ons netwerk, visie en alle andere randzaken zoals kleding en sponsoring. Geeft loop- & krachttraining waar nodig. Binnen de opleiding aan de H.A.N. ben ik opgeleid tot bewegingsagoog en gezondheidsdeskundige. Binnen de master Sport en Beweeginnovatie (MSBI) werd aangesloten op de professionaliseringsbehoefte in het werkveld. Ik ben hierdoor in staat innovatie daadwerkelijk te realiseren en te verankeren in de dagelijkse beroepspraktijk. Dit doe ik door gebruik te maken van kennis, aangeleerde verandermanagement-vaardigheden en structuur aan te brengen binnen RI. Mijn ambitie is om zowel loper als trainer de faciliteiten te bieden om progressie te boeken op verschillende persoonlijke en maatschappelijke componenten. Verder ben ik bezig om Arnhem beweegvriendelijker en daarmee veiliger en gezonder te maken. Het doel: Samen leven, spelen en sporten om Arnhem net een beetje mooier te maken.

Chris

Hardloop Coach

Verantwoordelijk voor de looptraining op zaterdag. Chris heeft de Souplesse methode geïmplementeerd en is continue bezig met zijn trainingsvisie en het ontwikkelen van schema's. Binnen het C.I.O.S. is Chris opgeleid tot bewegingsagoog. Het combineren van gedrag en bewegen komt hier sterk naar voren. Als bewegingsagoog ben je de brug in een multidisciplinaire setting en dat komt goed van pas in ons team. Tevens opgeleid als fitness health instructor. Nu werkzaam binnen een revalidatie centrum als sporttherapeut. Als hardloper in het verleden veel mooie afstanden en PR's gelopen. Met tijden rond de 2.30u op de marathon, 50min op de 15km en rond de 30min op de 10km heeft hij veel kennis en vooral ervaring opgebouwd. Chris richt zich de laatste jaren vooral op plantaardige voeding, vasten en daarmee de impact op zijn gezondheid en prestaties. Voornamelijk om atleten meer kennis mee te geven!

Dorus

Hardloop Coach

Verantwoordelijk voor de looptraining op woensdag. Tevens bezig met de trainingsvisie en het ontwikkelen van schema's. Met hardlopen Begon Dorus zo rond zijn twaalfde. Hij begon met de Ellen van Langeloop (inmiddels mini-zevenheuvelenloop) en werd zo gescout voor het Seven Hills Running Team waar hij tot zijn 25ste heeft gelopen. Vervolgens ging Dorus met vervroegd pensioen en is hij de sport op een lager pitje gaan uitoefenen. Hij vindt het enorm leuk om zijn ervaringen in te zetten om andere atleten te helpen het beste uit zichzelf te halen. Vroeger liep Dorus tegen atleten met als ambitie: Nederlands kampioen worden, een top 10 op een EK of het behalen van een podiumplek op de Olympische spelen. Er was ook een trainingsmaatje die zei: "Ik wil kijken hoe hard ik kan". Daarmee haal je alle competitie uit je doelstelling zodat je in wedstrijden - hoe goed of slecht het deelnemersveld dan ook is - toch probeert het maximale eruit te halen. Dat is iets wat goed past bij de atleten van Running Improvement; het beste uit jezelf halen. Daaraan moet een goede balans in sport, werk en gezin toegevoegd zijn, want uiteindelijk moet het wel leuk blijven :). Zelf is Dorus overigens ook niet geheel ambitieloos als het gaat om zijn loopprestaties. Hij wil nog een keer onder de 50min op de Zevenheuvelenloop, tussen de 2:30 en 2:40 op een Marathon en een keer de finish van een hele triathlon behalen.

Bram

Test & Krachttraining

Verantwoordelijk voor het medische onderdeel van RI en het testen van atleten. Ook geeft Bram kracht- en hersteltrainingen. Dit doet hij als fysiotherapeut vanuit Fysio Donders. Bram is de korte lijn die wij willen hebben met Fysio Donders. Atleten kunnen via een appje contact leggen over mogelijke blessures. Daarnaast kun je Bram zien op twee dinsdagen in de maand voor de krachttraining. Waar altijd ruimte is om gebruik te maken van zijn expertise. Naast fysiotherapeut is Bram osteopaat. Osteopathie is een alternatieve geneeswijze, die van de veronderstelling uitgaat dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nadelige invloed op de gezondheid heeft.

Liesse-Lotte

Hardloop Coach

Verantwoordelijk voor het Dare To Improve team 2021. Als coach begeleid Liesse-Lotte recreatieve- en competitieve atleten naar hardloopevents middels van vier pijlers. Persoonlijke benadering, het benutten van de fysieke capaciteit, groepscohesie en autonomie. Met voorlichtingen over looptechniek, voeding, fysiologie en schema's zorgen we voor ontwikkeling bij atleten om veelal zelfstandig te kunnen handelen. Hardlopen begon voor Liesse-Lotte als een hobby rond haar veertiende naast haar danscarrière, maar is verder ontwikkeld tot haar ware passie. Zo rent ze nu kilometers door de bergen van Azië, de Mont Blanc en hopelijk dit jaar ook rondom de Mount Everest Basecamp. Daarnaast staat dit jaar de marathon van Rotterdam op de planning. Haar favoriete rondje blijft toch wel, de Drunense Duinen Loop. Naast een avonturier is Liesse-Lotte een Event Manager in hart en nieren. Zo heeft ze ervaring in de grootste Topsport Evenementen van Nederland zoals; KLM Open, NN Marathons, La Vuelta Holanda, Eredivisiewedstrijden, Invictus Games en ga zo maar door. Daarnaast is ze Docent Sportkunde aan de Han Hogeschool in Nijmegen. Daarom zal Liesse-Lotte daarnaast ook bijdragen aan de Pieterpad Marathon Estafette die plaats vindt in het voorjaar.